Lokal genbrugsbutik efterlyser frivillige, der vil være med til at gøre en vigtig forskel

Vores skønne hold frivillige (Foto: Danmission)
dato

I Danmissions genbrugsbutik i Svenstrup er der stor travlhed. Det er kun godt, for hver gang en vare sælges i butikken, betyder det hjælp til fx krigsramte syriske børn, beskyttelse af truet regnskov i Cambodja og uddannelse til fattige piger på Zanzibar. Butikken efterlyser nu endnu flere, der vil engagere sig.

I Danmission Genbrug Svenstrup, som drives af den danske hjælpeorganisation Danmission, har de frivillige travlt med at sortere og prissætte varer, sætte på hylderne og betjene genbrugsglade kunder. Faktisk er der så travlt i den populære butik, at de nu efterlyser endnu flere frivillige til at gøre en vigtig forskel. 

Det fortæller Tom Sand Egeskov, der er butikskonsulent i Danmission Genbrug: "Der er rigtig mange, der er glade for både at købe genbrug og donere det, de ikke længere skal bruge. Det betyder, at vi gerne vil invitere endnu flere med i det frivillige fællesskab," siger han og uddyber: "Nogle forestiller sig måske, at det at være frivillig i en genbrugsbutik primært handler om at betjene kunder, men der er en lang række forskellige opgaver, faktisk noget for enhver smag." 

Genbrugsbutikken søger fx frivillige til at løse forskellige praktiske opgaver, fx klargøring af møbler, men også til opgaver som at sortere og prissætte forskellige varetyper.

Frivilligt fællesskab
Butikkens størrelse som en af Danmissions største genbrugsbutikker går bestemt ikke ud over de frivilliges sammenhold og fællesskab.

Infomødet er ikke kun en introduktion til frivilligarbejdet, det er også en mulighed for at blive en del af et varmt og imødekommende fællesskab, hvor hver eneste indsats tæller og værdsættes:

"Uanset om man er ung eller gammel, ny eller erfaren frivillig, er der plads til alle. I Danmission Genbrug vægter vi, at man som frivillig får mulighed for at lave præcis det, der giver én energi. Alle talenter er velkomne – store som små," siger Tom Sand Egeskov.

Selve mødet finder sted på butikkens adresse og tager en time. "Vi står klar med kaffe på kanden, og vi lover, at alle vil gå hjem med et smil på læben," udtaler Tom Sand Egeskov.

Hvor: Danmission Genbrug Svenstrup, Hobrovej 792.
Hvornår: onsdag den 12. juni kl. 11 og kl. 14.

Har du ikke mulighed for at deltage, så meld dig som frivillig på https://danmission.dk/genbrug/frivillig/

Ved yderlige spørgsmål kontakt da Tom Sand Egeskov på telefon 41772092 eller på mail tsj@danmission.dk.

Kilde: Danmission
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.